Droogshampoo kan mee-eters veroorzaken

Veel vrouwen kiezen er voor om gebruik te maken van een zogenaamde droogshampoo. Dit type shampoo biedt in verschillende situaties dan ook de perfecte oplossing. Ideaal bij een onvoorzien uitstapje, een haastig vertrek of gewoon bij vet haar. In al deze gevallen kan gebruikmaken van een droogshampoo de perfecte oplossing betekenen. Maar .. kan droogshampoo mee-eters veroorzaken?

droogshampoo kan mee-eters veroorzaken

Vrouwen en soms ook mannen staan er nog steeds te weinig bij stil dat het gebruik van een dergelijke shampoo ook huidaandoeningen in de hand kan werken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan acne of mee-eters. Beperk het gebruik van een droogshampoo zoveel mogelijk!

Impact van droogshampoo op je haar

Het is niet de eerste keer dat er aan de hand van een onderzoek wordt aangeraden om op te passen met het gebruik van een droogshampoo. Overvloedig gebruik kan er voor zorgen dat je haar er snel uit komt te zien als een droge, doffe massa. Dat zou nu echter niet het ergste gevolg zijn. Het was Benjamin Mohapi (eigenaar van Benjamin with Negin Zand Salon) die aan Marie Claire vertelde dat het ook zomaar acne en mee-eters in de hand kan werken.

Verstopte poriën

Van acne en mee-eters weten we dat ze ontstaan door verstopte poriën en dat is nu precies waar het gebruik van droogshampoo voor zorgt. Droogshampoo kan dus mee-eters veroorzaken. Vrouwen die veelvuldig gebruik hebben gemaakt van een droogshampoo konden vaststellen dat ze aanzienlijk meer mee-eters op de huid kregen. Dit was voor hen dan ook meteen een belangrijke reden om het gebruik van een droogshampoo te verminderen. Door veelvuldig gebruik zorg je er namelijk ook voor dat de hoofdhuid uitdroogt waardoor extra schilfertjes en roos kunnen ontstaan. Ook dit is net, als acne en mee-eters niet bepaald sexy…