Wat te doen tegen pukkels?

Wat kun je doen tegen pukkels? Die vraag heb je jezelf vast wel eens gesteld. Welke leeftijd je ook hebt, het is altijd vervelend om pukkels te hebben. Zelfs twintigers en dertigers die dachten dat ze er eindelijk vanaf te waren. Het blijven super irritante dingen die toch steeds weer terugkomen. Pukkels of puistjes krijgen is voornamelijk afhankelijk van huidtype, maar er zijn er een aantal tips tegen pukkels en puistjes.

ontstaan pukkels

Hoe ontstaan pukkels?

Hoe onstaan pukkels? In je huid zitten talgklieren. Deze klieren maken een vetachtige stof aan : TALG. Talg is normaal en een natuurlijke beschermer van je huid. Het zorgt voor een zachte en flexibele huid. Maar….als je teveel talg aanmaakt….ontsaan er problemen. Dan krijg je namelijk ophopingen en verstoppingen en dan krijg je…jawel..pukkels of puistjes.

Mooi verhaal… maar wat is er te doen tégen deze puistjes en wat heeft je kussensloop er mee te maken?

Houd het schoon !

Belangrijkste wat helpt tegen puistjes is schoonhouden van je gezicht en andere huid. Make-up remover kan werken, maar is lang niet voldoende. Maak zowel in de ochtend als in de avond je geicht schoon, dus NIET alleen in de avond. Want ook in de nacht vervuilt je huid en is het dus zaak dat je in de ochtend je huid goed schoonmaakt. Je poetst toch ook je tanden in de ochtend, nou dan. Een product wat snel resultaat geeft is bijvoorbeeld een DR vd Hoog Coverstick Clearskin.

Overdaad schaadt

Teveel producten gebruiken is niet verstandig, hou het simpel. Gebruik goede spullen en die hoeven echt niet duur te zijn. Sterker…hoe duurder het product vaak, hoe zekerder je er van kunt zijn dat het niet werkt. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is pure commercie. Gebruik niet te veel cremes, deze sluiten de boel alleen maar af. Je huid moet kunnen ademen. Make-up, blush, allemaal spul dat je huid afsluit. Keep it natural !! Gebruik bijvoorbeeld scrub om je huid schoon te houden. Clearasil Scrub kun je hier kopen Scrub Wash

te veek make-up

Gebruikt producten die bij je huidtype passen. Milde gezichtszeep, make-up remover en een goede crème kunnen al genoeg zijn. Een bestandsdeel dat puistjes tegengaat, is salicylzuur. Dit zuur werkt ontstekingsremmend en verzacht tegelijkertijd de bovenste laag van je huid. Gebruik “tea tree olie” tegen pukkels. Dit werkt genezend, ontstekingsremmend en zuiverend. Stip je puistjes ermee aan NA het reinigen van de huid . Zie dat je pukkels al een stuk minder zichtbaar zijn de volgende dag. Koop dit soort soort producten op bijvoorbeeld DeOnlineDrogist.nl

No Make-up!

Vermijd gezichts make-up. Je smeert je poriën hiermee dicht. Deze raken dan verstopt en dus meer en meer pukkels zijn het gevolg. Je huid is het allergrootste orgaan van je lichaam en moet kunnen ademen. Porien zijn o.a. uitgevonden om het vuil uit je lichaam te halen via zweten

Kussensloop?

Yup….je kussensloop vervangen is een tip die je niet vaak hoort. Je ligt gemiddeld 6-8 uur op je kussensloop. Als je slaapt, verlies je veel dode huidcellen….die blijven allemaal liggen op je kussen. Elke dag wisselen is misschien niet altijd haalbaar, maar om de 2 a 3 dagen is wel een aanrader!

kussensloop

Sport!

Een gezond lichaam is de oplossing tegen puistjes en pukkels. Alles wat je eet wordt verwerkt door je lichaam. Ook alcohol en roken beinvloeden de huid enorm. Zorg dat je goed water drinkt. Vermijd varkensvlees. Chocolade….erg lekker maar erg vet. Mayonaisse…..ook lekker…enfin. Je begrijpt de boodschap. Ook slapen met het raam open, frisse lucht. Geen afsluitende , syntetische kleding. en natuurlijk lekker buiten en veel sporten. Een wandeling naar de supermarkt is ook sport!

Zweet!

Zweten is een prima manier om je huid te ontdoen van vuil. Maar dat hoeft niet perse in een sauna als je dat niet wilt. Handoek, bak heet water en klaar.

stoombad

Een stoombad, heet bad, hete douche kan ook prima helpen. En natuurlijk sporten! Zorg ervoor dat je goed het vuil afspoelt en de dode huidcellen weg-scrubt. Dat geeft meteen resultaat en je voelt je als herboren. Kijk voor meer goedkope producten op bijvoorbeeld DeOnlineDrogist.nl

Mind you, niemand heeft eenzelfde huid en iedereen heeft wel wat. Probeer er zorgvuldig mee om te gaan want een litteken van een pukkel gaat nooit meer weg.