Mee-eter verwijderen

Veel mensen krijgen tijdens hun leven te maken met acne. Wat veel mensen evenwel niet weten is dat acne kan voorkomen in tal van verschillende vormen. We onderscheiden bijvoorbeeld puistjes van mee-eters. Wanneer je te maken krijgt met vervelende puistjes of lelijke mee-eters is het altijd zo dat je deze graag zo snel mogelijk zal willen verwijderen. Deze vervelende verschijnselen op de huid geven je namelijk niet bepaald een boost op vlak van zelfvertrouwen, in tegendeel. Een mee-eter verwijderen lijkt op het eerste zicht misschien een behoorlijke opdracht, maar in de praktijk is het eigenlijk niet zo moeilijk, in tegendeel. Heb jij eveneens één of meerdere mee-eters op je gezicht of andere delen van je lichaam? Twijfel in dat geval niet langer, lees snel verder en ontdek hoe je, je mee-eters op efficiënte wijze kan verwijderen.

Wat is een mee-eter precies?

Een mee-eter ontstaat op het ogenblik dat de porie van je lichaam verstopt raakt. Een verhoogde talgproductie kan hiervan aan de basis liggen. Een verhoogd talgproductie is vaak te wijten aan een storing in de hormonale huishouding van je lichaam. Mede omwille van deze reden hebben zeer veel jongeren tijdens de puberteit te maken met mee-eters. Mee-eters voorkomen is dan ook niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er wel verschillende producten op de markt terug te vinden die er voor kunnen zorgen dat de talgproductie wordt gedrukt en die het verschijnen van nieuwe mee-eters voorkomen.

Hoe een mee-eter verwijderen?

Een mee-eter verwijderen kan op tal van verschillende manieren. In een groot aantal gevallen komt een mee-eter voor op het gezicht van een persoon. Wanneer dat bijvoorbeeld op de neus is kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een neusstrip. Door middel van een dergelijke neusstrip zal de mee-eter inderdaad op efficiënte wijze verwijderd kunnen worden, maar anderzijds is de kans bijzonder groot dat deze er geen tijd opnieuw staat. Om er voor te zorgen dat een mee-eter niet zomaar meteen terug de kop opsteekt is een meer doorgedreven behandeling nodig. In principe dien je er voor te zorgen dat de talgproductie wordt verlaagd en het aantal dode huidcellen wordt verminderd. Op deze manier voorkom je dat mee-eters in geen tijd terug de kop op zullen steken.

Talgproductie verlagen tegen mee-eters

Een mee-eter verwijderen is dus één ding, maar hoe zorg je er voor dat mee-eters niet meer terugkomen? Het verlagen van de talgproductie is dan een absolute must. Het is evenwel perfect mogelijk dat dit afhankelijk is van de hormonale werking in je lichaam. In bepaalde periodes van een mensenleven kan hier echter niets aan worden veranderd. Een mee-eter verwijderen en er voor zorgen dat deze niet meer terugkomt tijdens de puberteit is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig. Wel is het mogelijk om door gebruik te maken van hormonale anticonceptie de talgproductie te reguleren. Het slikken van de pil kan er voor jonge vrouwen bijvoorbeeld voor zorgen dat de talgproductie afneemt waardoor ook een mee-eter geen vrij spel meer heeft.

Andere hulpmiddelen tegen mee-eters

Door de jaren heen zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt verschenen die een mee-eter verwijderen niet alleen eenvoudiger mogelijk maken, maar die ook voorkomen dat ze meteen opnieuw verschijnen. Een bekend voorbeeld is in eerste instantie bijvoorbeeld vitamine A. Deze reguleert immers de talgklier. Daarnaast is het eveneens zo dat vitamine E de opname van vitamine A in het lichaam stimuleert. Dit zorgt er voor dat een combinatie van beide vitamines aan te raden is. Bovendien is het altijd interessant om voldoende zink op te nemen. Het wordt aangeraden om zo’n 20 mg zink per dag op te nemen. Zink zorgt er niet alleen voor dat je immuunsysteem wordt verbeterd, daarnaast wordt ook de aanmaak van prostaglandins verbeterd. Deze houden de talgklier in toom waardoor ook zink een structurele bijdrage kan leveren in het verlagen van de talgproductie.

Twee keer per dag reinigen

Het is misschien een beetje voor de hand liggend, maar een mee-eter verwijderen wordt ook een stuk eenvoudiger en dient een stuk minder vaak te gebeuren wanneer je er voor kiest om met name je gezicht twee keer per dag te reinigen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een product die de huid niet ontdoet van haar natuurlijke vetten. Een milde reiniger zonder SLS/SLES en zonder alcohol is op dit vlak een absolute aanrader. Het te grondig reinigen van de huid is nooit een goede keuze. Dan zal er net meer talg worden aangemaakt waardoor meer mee-eters de kop op zullen stekken.

Mee-eter verwijderen met je vinger? Niet doen!

Heb je te maken met een mee-eter en wil je deze mee-eter verwijderen? In dat geval is het aanlokkelijk om dit gewoon te doen door middel van je vingers. Dat is echter geen goed idee. Een mee-eter verwijderen met je vinger kan er namelijk voor zorgen dat er vuil in de wonde terecht komt waardoor deze kan gaan ontsteken. Het gevolg is een lelijke puist die niet alleen pijn kan doen, maar die er bovendien ook nog eens erg lelijk uitziet. Een veel interessanter alternatief is bijvoorbeeld gebruikmaken van de Nippes Comedonendrukker. Deze comedonendrukker zorgt er voor dat een mee-eter verwijderen nog nooit eerder zo eenvoudig was. Het mag dus duidelijk zijn, vergeet die vingers om een mee-eter te verwijderen en maak bij voorkeur gebruik van een comedonendrukker!