Mee-eter

Een mee-eter is een onschuldige aandoening aan de huid. Toch kan ze de nodige problemen met zich meebrengen. En je houdt er natuurlijk niet van als er oneffenheden worden waargenomen in je gezicht. Als je hiermee te maken krijgt wil je deze zo snel mogelijk verwijderen toch? Heeft je te maken met een mee-eter? Weet je niet goed wat deze aandoening nu precies is? Hoe ze wordt veroorzaakt en wat je er tegen kan doen? Lees even verder en let op de tips om ze te voorkomen.

Hoe ontstaat een mee-eter?

Bij het ontstaan van een mee-eter speelt talg een belangrijjke rol. Talg is  een cruciale stof voor de bescherming van de huid.. Op het ogenblik dat talgklieren een teveel aan talg aanmaken kunnen de talgkliertjes op de huid verstopt raken. Gevolg is vaak een zwarte mee-eter. Dergelijke mee-eters ontstaan door een ophoping van talg in combinatie met dode huidcellen. De zwarte mee-eter bevindt zich vaak dicht onder de huid Hierdoor kan  deze makkelijker worden behandeld in vergelijking met de witte varianten. De typisch zwarte kleur die kenmerkend is voor een klassieke mee-eter wordt overigens veroorzaakt door het zogenaamde melanine, een stof die door het menselijk lichaam zelf wordt aangemaakt.

Hoe een mee-eter voorkomen?

Het voorkomen van een mee-eter kan op verschillende manieren gebeuren. Het belangrijkste is een goede hygiëne van de huid. Was je huid goed! Maak je huid goed schoon. Hoe een mee-eter voorkomen?Maar ook de producten waar gebruik van wordt gemaakt zijn belangrijk. Veel mensen staan hier te weinig bij stil. Zij maken gebruik van heel agressieve producten waardoor bijvoorbeeld de beschermlaag van de huid wordt aangetast. Dat is niet goed. Op deze manier kunnen zich op korte termijn meer mee-eters en puisten op je huid vormen. Door een goede hygiëne en gebruik te maken van geen agressieve producten is het in ieder geval mogelijk om het risico op afwijkingen aan de huid grotendeels te beperken.

Mensen die gevoelig zijn voor het verkrijgen van een mee-eter zullen aan alleen een goede hygiëne voor de huid niet voldoende hebben. Voor deze mensen is het van belang om een extra bescherming te nemen. Houd zo de kans op nieuwe mee-eters zo klein mogelijk. Het zorgt het er ook voor dat de mogelijke littekens zo beperkt en onzichtbaar mogelijk worden gehouden. Een bekend product dat door de jaren heen een uitstekende reputatie heeft opgebouwd is de Garnier Pure Active Scrub Anti-mee-eters. Deze scrub is in het leven geroepen voor mensen die regelmatig last hebben van mee-eters en daar dringend verandering in willen brengen.

Een mee-eter verwijderen

Veel mensen denken dat het verwijderen van een mee-eter zeer eenvoudig is. Doorgaans is dat (afhankelijk van de plaats waar deze voorkomt op het lichaam) ook het geval. Hou rekening bij het verwijderen met een aantal zaken. Hoe eenvoudig een mee-eter verwijderen ook op het eerste zicht mag zijn, het brengt altijd gevaren met zich mee. Velen duwen de mee-eters gewoon uit met behulp van hun vingers of nagels.

Hierdoor komt mogelijk vuil in de wond. Dit kan dan een infectie veroorzaken maakt je huidaandoening erger maken dan het was. Neem voorzorgen. Was goed je handen en je nagels. Maak bij voorkeur gebruik van een schoon watje. Verwijder een mee-eter hygiënisch en zonder enig risico. Gebruik een speciale commedonedrukker.