Onderhuidse puist

onderhuidse puist

Een onderhuidse puist is een  ontsteking onder de huid bevindt. Deze ontsteking is gevuld met pus en etter. Er is bij een onderhuidse puist geen wit of zwart kopje te zien. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het formaat van een onderhuidse puist niet te vergelijken valt met die van gewone jeugdpuistjes. Heb je  een onderhuidse puist en wil je daar graag zo snel mogelijk vanaf? Lees dan snel verder!

 

Meest ernstige vorm van acne

Onderhuidse puisten vormen de meest ernstige vorm van acne . De onderhuidse puist bevindt zich onder de buitenste laag van de huid waardoor het voor de ontsteking een behoorlijk karwei is om door de huid heen te breken. Dit zorgt er voor dat de ontsteking alle tijd heeft om rustiger verder te groeien. Hierdoor kan er al snel sprake zijn van een bult en een rode kleur aanneemt. De onderhuidse puist heeft pas de mogelijkheid om door de huid heen te breken wanneer de huid boven de ontsteking in die mate is verzwakt dat ze de druk niet meer kan volhouden. Hou er rekening mee dat dit een behoorlijke tijd kan duren met alle gevolgen van dien. Ook een Scrub kan helpen ter voorkoming van puisten. Zoals deze Scrub Wash

Onderhuidse puist verwijderen met een naald?

Wanneer je, je huid een handje wil helpen om van de druk van de onderhuidse puist af te komen kan je er in principe ook voor kiezen om met behulp van een naald een gaatje te prikken in de verzwakte huid. Je kan er voor kiezen om dit te laten doen door een dermatoloog, maar ook een schoonheidsspecialist kan je hier bij helpen.

Door een gaatje te prikken in de huid zorg je er voor dat de onderliggende pus zeer eenvoudig kan worden afgevoerd. De zwelling zal direct afnemen. Het is aan te raden om zelf actie te ondernemen bij onderhuidse puisten. De lange periode die nodig is vooraleer ze uit zichzelf “uitbarsten” kan er voor zorgen dat er littekens zullen ontstaan die een drastische impact kunnen hebben op je uiterlijk.

Hoe onderhuidse puisten behandelen?

Indien je ook te maken hebt met ernstige ontstekingen onder de huid is het altijd aan te raden om contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je dan (indien nodig) doorverwijzen naar een dermatoloog. De dermatoloog zal deze je inlichten over de verschillende medische behandelingen die uitgevoerd kunnen worden. In het merendeel van de gevallen zal er door de specialist een behandeling met het zogenaamde Roaccutane worden voorgesteld. Hoewel dit medicijn prima werkt is het wel zo dat er vaak behoorlijk vervelende bijwerkingen de kop op kunnen steken. Om deze bijwerkingen tegen te gaan kan je er ook voor kiezen om de aanval die je lichaam heeft ingezet tegen de ontsteking een beetje kracht bij te zetten. Dit kan je op tal van verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door:

1 Je voedingspatroon te veranderen

Het is algemeen bekend dat te vettig eten er voor kan zorgen dat de kans op onderhuidse puisten, maar ook andere acne of meeeters aanzienlijk wordt vergroot. Hetzelfde geldt ook voor mensen die veelvuldig suiker eten. Probeer omwille van deze reden dan ook zoveel mogelijk vetten en suikers uit je maaltijden te weren.

2 Stop met roken!

Dit zorgt er voor dat mee-eters kunnen worden voorkomen evenals onderhuidse puisten. Daarnaast is dit ook nog eens zeer gunstig voor je gezondheid. Veel mensen die roken hebben meer last van lichamelijke kwaaltjes, en daar horen puisten en acne ook bij.

3 Sporten is gezond

Mensen die sporten beschikken over een betere conditie. Bovendien kunnen ze ook nog eens rekenen op een uitstekende weerstand. Door te sporten wordt de afvoer van gifstoffen in het lichamelijk bevordert. Hierdoor wordt de kans op onderhuidse puisten kleiner en zal ook het risico op met name acne of meeeters kleiner worden. Het mag dan ook duidelijk zijn, regelmatig (en het liefst iedere dag) sporten is wel degelijk zeer interessant voor je lichaam.

Regelmatig last van onderhuidse puisten?

Heb je vaak te maken met een onderhuidse puist, acne of meeeters? In dat geval wijst dit op een probleem die zich binnen in je lichaam afspeelt. Door rekening te houden met deze tips zorg je ervoor dat de interne huishouding van je lichaam wat meer op orde komt. Hierdoor zal je vanzelf merken dat een onderhuidse puist evenals een mee-eter of acne minder vaak zal voorkomen. Heb je toch te maken met puisten en wil je deze graag snel en eenvoudig verzachten? In dat geval kunnen onderstaande middeltjes je daar ongetwijfeld bij helpen.

DermaForte Acne Serum

Het DermaForte Acne Serum werd speciaal ontwikkeld om niet alleen de roodheid, maar tevens ook de omvang van puistjes te verminderen. Het actieve bestanddeel dat is terug te vinden in DermaForte Acne Serum heet Azeloglycina. Dit actieve bestanddeel remt de talgproductie af wat er voor zorgt dat onzuiverheden in de huid snel en efficiënt kunnen worden aangepakt. Door de zuiverende werking van het DermaForte Acne Serum voelt de huid bovendien schoon. Maar voelt ook gaaf en glad aan. Wanneer je regelmatig last hebt van puisten is dit serum dan ook beslist aan te raden. Denk ook aan een Scrub ter voorkoming van puisten.