Witte mee-eters

Er wordt wel eens gezegd dat mee-eters steeds uitsluitend voorkomen als een grijszwart puntje op het lichaam. Dat is niet zo. Er zijn namelijk ook witte varianten. Het verschil tussen beide type mee-eters valt eigenlijk niet zo moeilijk uit te leggen. In het geval van een grijszwarte mee-eter is er namelijk sprake van een open mee-eter. Wanneer er sprake is van een gesloten mee-eter wordt deze op de huid kenbaar gemaakt door middel van een wit, veelal verhard puntje. Een dergelijke mee-eter groeit vaak uit tot een puist. Witte mee-eters zijn lastiger te verwijderen. De reden is dat ze dieper in de huid zijn gelegen dan de klassieke, zwarte puntjes. Heb je ook te maken met witte mee-eters en wil je deze graag laten verwijderen? Lees snel verder en ontdek wat ook jij tegen deze vervelende huidaandoening kan doen!

Witte mee-eters verwijderen

Wanneer je te maken krijgt met witte mee-eters zal je deze natuurlijk zo snel mogelijk willen verwijderen. Verwijderen van witte mee-eters is een stuk lastiger is dan bij de zwarte varianten. Dat heeft alles te maken met het feit dat ze aanzienlijk dieper in het lichaam zijn gelegen. Vooraleer een mee-eter uit te knijpen is het hoe dan ook altijd van cruciaal belang om de huid te ontsmetten. Daarnaast mag je ook voor het uitduwen nooit gebruikmaken van je nagels. witte-meeters-verwijderen

Maak gebruik van de een speciale Commedonedrukker of als je echt niet anders kan van de zijkant van je vinger. Zorg in dat laatste geval dat deze grondig is gereinigd. Op deze manier kan je er voor zorgen dat de mee-eter geen kans krijgt om ontstekingen te veroorzaken. Zorg je er voor dat je huid er snel als nieuw uitziet.

Het gevaar van witte mee-eters

Net als de gewone klassieke mee-eters zijn ook de witte eigenlijk vrij onschuldig. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat ze een vervelend verschijnsel vormen op je huid. Specifiek voor de witte mee-eters geldt echter ook dat ze een hoger risico met zich meebrengen om uit te groeien tot een puist. In het geval van de zwarte mee-eters kan dat ook zo zijn, maar over het algemeen ligt het risico bij de witte varianten een stuk hoger. Door tijdig in te grijpen en de mee-eter op precieze wijze uit te duwen of te behandelen kan je voorkomen dat er zich lelijke puistjes gaan vormen.

Witte mee-eters voorkomen

Wanneer je één keer met witte mee-eters bent geconfronteerd is de kans groot dat je het potentieel verschijnen van nieuwe exemplaren wil proberen te voorkomen. Dat kan! Door een goede reiniging van de huid zorg je er namelijk voor dat aandoeningen zoals mee-eters geen schijn van kans krijgen. Door gebruik te maken van middeltjes die de talgproductie verlagen kan je bijvoorbeeld het risico op nieuwe meeeters in de kiem smoren. Gebruik olie vrije cosmetica als je mee-eters wilt voorkomen.

Garnier Pure Active Scrub

Mensen die te maken hebben met een huid die gevoelig is voor mee-eters kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van de Garnier Pure Active Scrub Anti-mee-eters. Deze speciale scrub is  voor mensen die hun mee-eters willen verwijderen. Ook kan het helpen bij het voorkomen van nieuwe exemplaren. Binnen afzienbare tijd zal je kunnen vaststellen dat je huid zichtbaar is verbeterd. Daarnaast heeft deze scrub ook een goede werking voor wat betreft het minder zichtbaar maken van littekentjes.