Verwijder mee-eters niet met je vingers!

Wanneer je te maken hebt met één of meerdere mee-eters op je huid is het niet meer dan normaal dat je deze zo snel en efficiënt mogelijk zal willen verwijderen. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er dan voor om de mee-eters in kwestie te verwijderen door gewoon gebruik te maken van de vingers. Het uitduwen van mee-eters met de vingers is evenwel helemaal niet interessant. Hoe dat komt? Zeer eenvoudig.

Wanneer je dit doet bestaat het risico altijd dat er vuil van aan je vingers of onder je nagels in de wonde terechtkomt. Dit kan als gevolg hebben dat er nieuwe mee-eters ontstaan en / of dat er puistjes worden gevormd. In beide gevallen ben je dus nog verder van huis. Hoe moet je mee-eters dan wel verwijderen? Dat kom je te weten in dit artikel!

Het gebruik van een comedonendrukker

Wanneer je comedonen of mee-eters wenst te verwijderen van je huid is het altijd een goed idee om daarvoor gebruik te maken van een zogenaamde comedonendrukker. Een voorbeeld van een dergelijke comedonendrukker is deze van Nippes. Door de Nippes Comedonendrukker te gebruiken is het niet alleen mogelijk om snel, maar ook pijnloos eventuele comedonen of mee-eters te verwijderen. Dit gebeurt bijzonder eenvoudig. Het oogje van de drukker dient immers gewoon om de mee-eter geplaatst te worden. Is dit gebeurd, druk dan zachtjes op de huid. Pas op, oefen niet teveel druk uit en zorg er voor dat de huid na het uitdrukken op gepaste wijze wordt gereinigd om het opduiken van nieuwe mee-eters of puistjes te voorkomen.

Dringend een mee-eter uitdrukken

Heb je geen comedonendrukker ter beschikking en moet je dringend een mee-eter uitduwen? In dat geval kan je er eventueel voor kiezen om dit met je vingers te doen, maar dan is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je handen goed worden gereinigd en voorkom het uitdrukken van mee-eters wanneer er bijvoorbeeld vuil onder je vingernagels steekt. Doe je dit wel, dan is de kans zoals reeds aangegeven bijzonder groot dat je na afloop gewoon een nieuwe mee-eter zal krijgen of dat er puistjes de kop op zullen steken. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Bovendien nog één belangrijke tip, zorg er voor dat je na het uitdrukken van de mee-eter altijd de mogelijkheid hebt om de huid te reinigen. Dit is eveneens een zeer belangrijke tip waar je maar beter rekening mee kan houden!

Gebruik een comedonendrukker!

Hoewel het dus in principe prima mogelijk is om een mee-eter uit te drukken met je vingers mag het duidelijk zijn dat het gebruik van een comedonendrukker toch heel wat interessanter is. Een dergelijke comedonendrukker koop je bovendien voor een zeer beperkte prijs (deze comedonendrukker van Nippes is bijvoorbeeld prima en kost amper 7,65 euro). Wil je er bovendien zeker van zijn dat je werkelijk overal en altijd de mogelijkheid hebt om comedonen of mee-eters uit te drukken? In dat geval spreekt het voor zich dat een comedonendrukker ook zeer eenvoudig gewoon in je tas overal mee naartoe kan worden genomen.