Mee-eters zelf verwijderen of niet?

Wanneer je terug te maken hebt met mee-eters is het niet meer dan normaal dat je daar zo snel mogelijk terug vanaf zal willen. Dit kan op tal van verschillende manieren. Je kan er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van strips of je kan ze gewoon uitduwen, maar eigenlijk zijn we dan reeds een stap te ver aan het denken. De eerste vraag die je, je namelijk moet stellen is of je er voor wil kiezen om zelf je mee-eters te verwijderen of je dit wil uitbesteden aan een dermatoloog. Op het eerste zicht lijkt het zelf verwijderen van je mee-eters uiteraard kinderspel, maar niet zelden komt het voor dat mensen op deze manier hun huid beschadigen. Wil jij dit absoluut voorkomen? In dat geval is het misschien toch wel aan te raden om een dermatoloog op te zoeken, althans wanneer je over heel wat verschillende mee-eters beschikt.

Het zelf uitduwen van mee-eters

Het is niet meer dan normaal dat het merendeel van de mensen die te maken hebben met mee-eters er voor kiezen om deze zelf uit te duwen. Het is echter zo dat dit veelal foutief gebeurt. Ben je bijvoorbeeld ergens buitenshuis en kijk je in een spiegel? Denk dan niet om die vervelende mee-eters even snel uit te duwen. Je moet immers eerst altijd even grondig je handen wassen. Bovendien dient het uitduwen van je mee-eters ook altijd te gebeuren in een hygiënisch verantwoorde ruimte. Indien je dat niet doet loop je namelijk het risico dat er na het uitduwen een grote en pijnlijke puist in de plaats komt. Het spreekt voor zich dat je dan nog verder van huis bent. Het zelf uitduwen van mee-eters mag dus op het eerste zicht wel interessant lijken, dat is het alleen maar wanneer je de nodige voorzorgen neemt.

Hoe groot is de kans op beschadiging van de huid?

Veel mensen stellen zich de vraag hoe groot de kans nu precies is dat er beschadigingen aan de huid optreden. Deze kans is op zich niet zo bijzonder groot. Veel hangt evenwel af van de manier waarop de mee-eters worden verwijderd. Doe je dit inderdaad met de vingers? Wees dan voorzichtig en probeer niet meteen teveel druk te zetten. Hetzelfde geldt eveneens voor wanneer je gebruik maakt van een zogenaamde mee-eter lepel. Een dergelijke lepel kan er inderdaad voor zorgen dat mee-eters eenvoudig en bovendien zonder het risico op een infectie verwijderd worden, maar ook op deze manier kan de huid beschadigd raken. Een beetje voorzichtigheid aan de dag leggen is dan ook beslist noodzakelijk.

Toch maar een dermatoloog bezoeken?

Voor één enkele mee-eter is het misschien een beetje gek om een dermatoloog op te zoeken. Misschien geldt dit zelfs ook nog voor wanneer er sprake is van twee of drie mee-eters. Het wordt evenwel een compleet ander verhaal op het ogenblik dat je huid er vol mee staat. In dat geval kan het inderdaad nooit kwaad om eens een dermatoloog op te zoeken en de dieper liggende oorzaak van de mee-eters te proberen achterhalen. Wanneer je er echter zo nu en dan last van hebt zouden we eigenlijk gewoon aanraden om ze zelf te verwijderen, maar dan wel erg voorzichtig te zijn. Ook voor mee-eters geldt evenwel nog steeds dat voorkomen altijd interessanter is dan genezen!