Tips tegen mee-eters

Iedereen heeft ongetwijfeld in zijn of haar leven wel al eens last gehad van zogenaamde mee-eters. Deze kleine afwijkingen aan de huid doen dan op het eerste zicht wel een beetje denken aan puistjes. In principe zijn ze iets helemaal anders. Hoewel mee-eters onschuldig zijn zorgen ze er wel voor dat de uitstraling van de huid enigszins wordt aangetast. Bovendien is het vervelende aan mee-eters dat ze in het merendeel van de gevallen op het gezicht verschijnen. Wij een aantal interessante tips voor jou op een rijtje gezet waardoor het mogelijk wordt om mee-eters zo efficiënt en snel mogelijk te bestrijden! Kijk ook op de deze pagina voor meer tips.

Tip 1: Het stomen van de huid

Stoom je huid. Een gestoomde huid is een gezonde huid. Het is een waarheid als een koe, maar veel mensen zien het toch nog steeds over het hoofd. Het stomen van de huid zorgt ervoor dat de huid los wordt gemaakt. Bovendien wordt deze ook nog eens wordt verzacht. tips tegen mee etersHet stomen van de huid in je gezicht doe je alleen wanneer de pan met water zich niet meer op de warmtebron bevindt. Daarnaast kan je er voor kiezen om gebruik te maken van verschillende hulpmiddeltjes om het stomen nog leuker en relaxter te maken. Vooral muntblaadjes evenals een citroenschil worden hiervoor gebruikt.

Tip 2: Let op je voeding!

Letten op je voeding zorgt er niet alleen voor dat je een mooie lichaamsbouw krijgt. Een evenwichtige en gezonde voeding is van belang wanneer je er zeker van wil zijn dat de kans op het ontstaan van mee-eters zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Dit is een bijzonder belangrijke tip. Je kunt immers nog alles in het werk stellen om mee-eters tegen te gaan. Maar wanneer je slecht eet zal je merken dat er niet zoveel zal helpen en mee-eters toch nog steeds de kop op zullen blijven steken.

Tip 3: Probeer een eiwitmasker

Eiwitten helpen om de poriën kleiner te maken. Daarnaast kunnen ze eveneens mee-eters helpen verwijderen. Probeer dus een eiwitmasker. Maak deze gewoon zelf! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een ei waarvan het eiwit van het eigeel is gescheiden. Zorg er voor dat je gezicht eerst goed droog is. Smeer vervolgens het eiwit op de huid. Gebruik gewoon een schoon doekje of tissue. tips tegen mee etersMaak je gebruik van je vingers? Zorg er dan uiteraard voor dat deze eerst goed gereinigd zijn. Wanneer de eerste laag van het masker is aangebracht wacht je enkele minuten tot deze is opgedroogd. Vervolgens doe je nog tussen drie en vijf keer hetzelfde. Vervolgens kan je het eiwit van je gezicht afwassen en moet je, je gezicht terug droogmaken.

Tip 4: Kies juiste producten en gebruik ze correct

Er zijn op de markt erg veel producten terug te vinden die aangeven dat ze mee-eters op efficiënte wijze kunnen voorkomen of bestrijden. Verschillende van deze producten doen evenwel helemaal niet wat ze beloven. Voordat je bepaalde producten tegen mee-etersgaat kopen, lees eerst de ervaringen van mensen die er reeds gebruik van hebben gemaakt. Zijn deze ervaringen positief, dan kan je er uiteraard zonder probleem gebruik van maken. Is dat niet het geval,  geef dan geen geld uit aan een product dat niet goed werkt. Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat bepaalde producten uitsluitend goed helpen wanneer ze op correcte wijze worden aangebracht. Een scrub kan een prima middel zijn tegen mee-eters, maar gebruik ze correct. Nooit te lang en te vaak op dezelfde plaats gebruiken. De huid wordt dan te droog met alle risico’s van dien. Niet alleen de juiste producten kiezen, maar deze ook correcte gebruiken is dus van bijzonder groot belang om het best mogelijke eindresultaat te kunnen realiseren.

Tip 5: Verwijder mee-eters niet met je vingers

Zijn er ondanks al je inspanningen toch mee-eters waar te nemen op je huid? In dat geval zal je deze willen verwijderen. Volgens veel mensen is dit helemaal geen probleem en kunnen ze de mee-eters gewoon als het ware uitduwen met hun vingers. Dit is inderdaad een zeer eenvoudige oplossing. Echter er zijn ook nadelen aan verbonden. Uitduwen van mee-eters met je vingers heeft als  risico dat er vuil van onder je nagels of van aan je vingers in de wond terechtkomt. Dit kan als gevolg hebben dat er meer mee-eters of zelfs pijnlijke puisten ontstaan. 1 van de tips tegen mee-eters: Maak gebruik van een zogenaamde comedonendrukker. Een dergelijk hulpmiddeltje kost je minder dan 10 euro en kan helpen om je mee-eters op zeer eenvoudige wijze te verwijderen. Zonder de huid te beschadigen en zonder het risico te lopen op nieuwe mee-eters.  Klik hier voor meer tips.