Hoe mee-eters verwijderen?

Acne kan zich uiten in tal van verschillende vormen. Sommige mensen hebben dan meteen te maken met een groot aantal puistjes, maar anderen worden dan weer geconfronteerd met zogenaamde mee-eters. Beide vormen van huidafwijkingen zijn evenwel erg vervelend. Ze zijn op het eerste zicht dan wel erg onschuldig, dat neemt niet weg dat ze de uitstraling van je gezicht aanzienlijk kunnen be√Įnvloeden. Veel mensen stellen zich dan ook meteen de vraag; “hoe mee-eters verwijderen”? Er zijn verschillende antwoorden mogelijk op deze vraag, maar slechts enkele zullen voor jou echt doeltreffend werken. In dit artikel vertellen we je hoe dan ook graag wat je kan doen tegen mee-eters die op je gezicht of op andere plaatsen van je lichaam verschijnen.

Hoe ontstaat een mee-eter eigenlijk?

In eerste instantie kan het interessant zijn om meer te weten over het moment waarop een mee-eter ontstaat. Dit is namelijk zo wanneer de porie verstopt raakt. Verschillende oorzaken kunnen hiervan aan de basis liggen. Zo kan een verhoogde talgproductie zorgen voor een verstopte porie, maar kan er ook sprake zijn van een laag dode huidcellen. Op het ogenblik dat de laag zo dik is kan ze immers de porie blokkeren. Ligt een verhoogde talgproductie aan de basis? In dat geval heeft dit vaak te maken met de hormonen van de persoon in kwestie. Mede omwille van deze reden hebben zeer veel jongeren tijdens hun puberteit last van mee-eters evenals andere vormen van acne. De tips in dit artikel zullen er uiteindelijk echter toe bijdragen om deze op eenvoudige wijze te kunnen verwijderen. Extra inspanningen zullen evenwel nodig zijn om er voor te zorgen dat de mee-eters niet snel en in grote getale terug de kop opsteken.

Tijdelijke oplossingen

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende oplossingen tegen mee-eters slechts over een (zeer) tijdelijke aard beschikken. Neem nu bijvoorbeeld het gebruik van neusstrips. Mee-eters op de neus verwijderen is doorgaans zeer eenvoudig met deze strips en ze werken zeker en vast, maar de kans is erg groot dat ze een paar dagen later gewoon terug op dezelfde plaats zullen opduiken. Om er zeker van te zijn dat de verwijderde mee-eters ook daadwerkelijk voor een lange tijd weg blijven is het belangrijk om constructief te werk te gaan. Zorg met andere woorden voor een verlaging van de talgproductie en probeer ook het aantal aanwezige, dode huidcellen tot een minimum te beperken. Op deze manier zal je merken dat je huid er veel gezonder uit gaat zien en ook allerhande vormen van acne zullen het veel lastiger krijgen om zich te manifesteren.

Acne tijdens de puberteit

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven heeft het verschijnen van acne niet zelden te maken met de hormoonhuishouding. Omwille van deze reden hebben zeer veel jongeren er tijdens de puberteit zoveel last van. Helaas valt hier niet zoveel aan te doen. Meisjes die er in deze periode reeds voor kiezen om de pil te nemen kunnen op deze manier hun hormoonhuishouding enigszins op orde houden. Het nemen van anticonceptie kan er dan ook voor zorgen dat acne in de kern wordt aangepakt. Ben je nog jonger en heb je nog nooit eerder anticonceptie gebruikt? In dat geval kan je er beter voor kiezen om dit eerst even te overleggen met je ouders.

De verhouding tussen talgproductie en voeding

DeOnlineDrogist.nl

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er een duidelijke connectie is tussen de talgproductie en de voeding die wordt gegeten. Wil je het verschijnen van acne in de kiem smoren? In dat geval is het altijd interessant om gezond te eten. Bovendien is het eveneens een aanrader om rekening te houden met de vitamines. Van vitamine A is bijvoorbeeld bekend dat het een bijzonder gunstige impact heeft op mensen die te maken hebben met mee-eters. Bovendien stimuleert vitamine E de opname van vitamine A waardoor een combinatie van beiden een echte aanrader is. Ook het eten van voeding die rijk is aan vitamine A & E is dan ook beslist interessant wanneer je regelmatig te maken hebt met acne.