Site pictogram Mee−eters.nl

Hoe mee-eters verwijderen?

Mee-Eters verwijderenSommige mensen hebben te maken met een groot aantal puistjes, maar anderen worden dan weer geconfronteerd met zogenaamde mee-eters. Beide vormen van huidafwijkingen zijn  erg vervelend. Veel mensen stellen zich dan ook meteen de vraag; “hoe mee-eters verwijderen”? Er zijn verschillende antwoorden mogelijk op deze vraag. Slechts enkele zullen voor jou echt doeltreffend werken.

Hoe ontstaat een mee-eter eigenlijk?

Een mee-eter ontstaat als de porie verstopt raakt. Zo kan een verhoogde talgproductie zorgen voor een verstopte porie. Ook kan er sprake zijn van een laag dode huidcellen. Op het ogenblik dat de laag zo dik is kan het de porie blokkeren. Ligt een verhoogde talgproductie aan de basis? In dat geval heeft dit vaak te maken met de hormonen van de persoon in kwestie. Omwille van deze reden hebben zeer veel jongeren tijdens hun puberteit last van mee-eters of andere vormen van acne.

Tijdelijke oplossingen

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat verschillende oplossingen tegen mee-eters slechts van tijdelijke aard zijn. Neem nu bijvoorbeeld het gebruik van neusstrips. Mee-eters op de neus verwijderen is eenvoudig met deze strips en ze werken zeker. De kans is erg groot dat ze een paar dagen later gewoon terug op dezelfde plaats zullen opduiken. Wil je er zeker van te zijn dat de verwijderde mee-eters ook daadwerkelijk voor een lange tijd weg blijven, dan is het belangrijk om constructief te werk te gaan. Zorg voor een verlaging van de talgproductie. Probeer ook het aantal aanwezige, dode huidcellen tot een minimum te beperken. Op deze manier zal je merken dat je huid er veel gezonder uit gaat zien!

Acne tijdens de puberteit

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven heeft het verschijnen van acne vaak te maken met de hormoonhuishouding. Zeer veel jongeren hebben er tijdens de puberteit zoveel last van. Helaas valt hier niet zoveel aan te doen. Meisjes die er in deze periode reeds voor kiezen om de pil te nemen kunnen op deze manier hun hormoonhuishouding enigszins op orde houden. Het nemen van anticonceptie kan er dan ook voor zorgen dat acne in de kern wordt aangepakt. Ben je nog jonger en heb je nog nooit eerder anticonceptie gebruikt? Overleg het met je ouders.

Verhouding tussen talgproductie en voeding

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er een duidelijke connectie is tussen de talgproductie en de voeding. Wil je het verschijnen van acne in de kiem smoren? Eet gezond! Houd rekening met vitamines. Van vitamine A is bijvoorbeeld bekend dat het een bijzonder gunstige impact heeft op mensen die te maken hebben met mee-eters. Bovendien stimuleert vitamine E de opname van vitamine A waardoor een combinatie van beiden een echte aanrader is. Ook het eten van voeding die rijk is aan vitamine A & E is dan ook beslist interessant wanneer je regelmatig te maken hebt met acne.

Mobiele versie afsluiten