Ibiza acne, wat is het en hoe oplossen?

Ben je deze zomer naar het Zuiden geweest of heb je nog een fijne zonvakantie in het vooruitzicht staan? In beide gevallen kan het gebeuren dat je wordt geconfronteerd met de zogenaamde Ibiza acne. Het is algemeen bekend dat eventjes genieten van de zon een positieve invloed heeft op je huid. De zonnestralen zorgen er niet alleen voor dat we een mooi bruin kleurtje krijgen waardoor we er meteen heel wat gezonder uit gaan zien, daarnaast droogt het onze huid ook uit.

Bovenstaande is niet slecht, want een uitgedroogde huid is waarschijnlijk de beste remedie tegen acne en mee-eters. Omwille van deze reden heb je tijdens je verblijf in het Zuiden of de Tropen doorgaans nauwelijks last van deze huidaandoeningen, maar bij je terugkomst in Nederland kan dat wel even iets anders zijn. Ondervindt je dan ook erg veel last van puistjes op je huid? Dan heb je te maken met de Ibiza acne!

Verhoogde talgproductie

Het is absoluut een feit dat zonnestralen een positieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van onze huid, maar mensen die vatbaar zijn voor mee-eters of acne dienen toch met het één en ander rekening houden. Wanneer je in de zon gaat liggen zal de huid zoals eerder reeds aangegeven uitdrogen. Op zich is dat niet erg, ware het niet dat ze dan automatisch meer talg gaat produceren om zich te beschermen. Deze hogere talgproductie zorgt er voor dat zowel puistjes als mee-eters veel eenvoudiger kunnen ontstaan. Een tweede aandachtspunt is er één die vrij voor de hand liggend is. Tijdens het zonnen zal je namelijk automatisch gaan zweten. Dat zweet kan zich echter door het open gaan van je poriën zeer eenvoudig vermengen met de oliën die er in terug te vinden zijn. Ook op deze manier kan een mee-eter of een puist ontstaan.

Ibiza acne voorkomen?

Iedere persoon is anders en dat geldt eveneens voor onze huid. Omwille van deze reden is de één ook al wat vatbaarder voor het krijgen van mee-eters of puistjes. Beperk  Ibiza acne zoveel mogelijk. Gebruik een goede zonnebrand creme. Probeer daarnaast zoveel mogelijk de zonnestralen zelf te vermijden. Draag een leuke, zomerse hoed ter bescherming! Wanneer je verder je huid extra wenst te bezorgen te beschermen kunnen onderstaande producten je daarbij van dienst zijn:

Biodermal Acne Crème

Een uitstekende crème die zowel preventief kan worden gebruikt als wanneer je reeds te maken hebt met acne of mee-eters is de Biodermal Acne Crème 30 ML. Deze crème wordt in de meest ideale situatie gebruikt in combinatie met de Biodermal Face Gel. Breng iedere ochtend en avond aan en de crème doet de rest.  Door gebruik te maken van deze producten is je huid altijd goed beschermd. Mochten er onverhoopt alsnog onzuiverheden de kop opsteken, dan zullen ze snel terug verdwijnen!

Plante System Aknorm Zuiverend Masker

Eveneens een interessante tips is om regelmatig gebruik te maken van een zuiverend masker. De Plante System Aknorm is daar een bekend voorbeeld van die in het verleden meermaals uitstekende resultaten heeft behaald. Dit zuiverend masker zorgt er voor dat zelfs de meest hardnekkige onzuiverheden worden uitgedroogd.  En ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Bovendien ziet uw huid er mooi en gezond uit en wordt het uitbreken van nieuwe mee-eters voorkomen.

Dermaforte Scarmed Gel

Is het kwaad al geschied? Haal  Dermaforte Scarmed Gel in huis. Dit  product zorgt er namelijk voor dat de kans op littekenvorming aanzienlijk wordt verlaagd. Ook bestaande littekens kunnen dan vervagen. Omwille van deze laatste reden is het sowieso altijd goed om een dergelijk product in huis te hebben.