Mee-eter

Een mee-eter is in principe een zeer onschuldige aandoening aan de huid, maar toch kan ze de nodige problemen met zich meebrengen. Veel mensen houden er namelijk niet van wanneer er oneffenheden worden waargenomen aan hun lichaam en dat is een mee-eter toch wel. Het gevolg is dat mensen die hiermee te maken krijgen de mee-eter in kwestie graag zo snel mogelijk willen laten verwijderen. Heeft u eveneens te maken met een mee-eter, maar weet u niet goed wat deze aandoening nu precies is, hoe ze wordt veroorzaakt en wat je er tegen kan doen? In dat geval vertellen wij je er op deze pagina graag alles over. Daarnaast voorzien we je ook van een aantal interessante tips om ook jouw mee-eter als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen!

Hoe ontstaat een mee-eter?

Bij het ontstaan van een mee-eter speelt de zogenaamde talg, een cruciale stof voor de bescherming van de huid een belangrijke rol. Op het ogenblik dat talgklieren een teveel aan talg aanmaken kunnen de talgkliertjes op de huid verstopt raken. Het gevolg is het verschijnen van een zwarte mee-eter. In principe ontstaan dergelijke mee-eters door een ophoping van talg in combinatie met dode huidcellen. De zwarte mee-eter bevindt zich doorgaans wel relatief dicht tegen het huidoppervlak waardoor deze efficiënter kan worden behandeld in vergelijking met de witte varianten. De typisch zwarte kleur die kenmerkend is voor een klassieke mee-eter wordt overigens veroorzaakt door het zogenaamde melanine, een stof die door het menselijk lichaam zelf wordt aangemaakt.

Hoe een mee-eter voorkomen?

Het voorkomen van een mee-eter kan op verschillende manieren gebeuren. Het belangrijkste aspect dat hieraan is verbonden is een goede hygiëne van de huid. Het is van cruciaal belang om iedere dag de huid goed te wassen, maar ook de producten waar gebruik van wordt gemaakt zijn belangrijk. Veel mensen staan hier te weinig bij stil en maken gebruik van heel agressieve producten waardoor bijvoorbeeld de beschermlaag van de huid wordt aangetast. Dat is niet goed, want op deze manier kunnen zich op korte termijn meer mee-eters en puisten op je huid vormen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Door een goede hygiëne en gebruik te maken van geen agressieve producten is het in ieder geval steeds mogelijk om het risico op afwijkingen aan de huid grotendeels te beperken.

Garnier-Pure-Active-Scrub-Anti-mee-etersEr bestaat echter ook nog een tweede mogelijkheid. Mensen die gevoelig zijn voor het verkrijgen van een mee-eter zullen aan alleen een goede hygiëne voor de huid niet voldoende hebben. Voor deze mensen is het van cruciaal belang om een extra bescherming te voorzien. Alleen op die manier is het mogelijk om de kans op nieuwe mee-eters zo klein mogelijk te houden en daarnaast zorgt het er ook voor dat de mogelijke littekens die verschenen na het verwijderen van een mee-eter zo beperkt en onzichtbaar mogelijk worden gehouden. Een bekend voorbeeld van een dergelijk product dat door de jaren heen een uitstekende reputatie heeft opgebouwd is de Garnier Pure Active Scrub Anti-mee-eters. Deze speciale scrub is in het leven geroepen voor mensen die regelmatig last hebben van mee-eters en daar dringend verandering in willen brengen.

Een mee-eter verwijderen

Veel mensen denken dat het verwijderen van een mee-eter zeer eenvoudig is. Doorgaans is dat (afhankelijk van de plaats waar deze voorkomt op het lichaam) ook het geval, maar niet altijd. Daarnaast is het bij het verwijderen van een mee-eter zeer belangrijk om me een aantal zaken rekening te houden. Hoe eenvoudig een mee-eter verwijderen ook op het eerste zicht mag zijn, het brengt altijd de nodige gevaren met zich mee. Velen duwen de mee-eters gewoon uit met behulp van hun vingers of nagels waardoor mogelijks vuil in de wonde kan sluipen. Dit kan een infectie veroorzaken en kan de huidaandoening erger maken dan ze al is. Vooraleer een mee-eter te verwijderen is het dan ook altijd een goed idee om je voorzorgen te nemen. Was goed je handen en je nagels en maak bij voorkeur gebruik van een proper doekje. Wil je echt heel hygiënisch en zonder enig risico je mee-eter verwijderen? Dan kan het gebruikmaken van een speciale commedonedrukker voor jou de perfecte oplossing betekenen.