Site pictogram Mee−eters.nl

Stoppen met roken en puisten

puisten na stoppen met roken

Stoppen met roken en puisten lijken bij veel mensen hand in hand te gaan.

Zowel het actief roken als stoppen met roken kan ervoor zorgen dat er puisten ontstaan. Dat is natuurlijk erg vervelend.

Je bent immers gestopt met roken om je beter te voelen en nu heb je opeens last van die vreselijke dingen in je gezicht, genaamd mee-eters, puistjes en acne.

Er zijn verschillende redenen waardoor stoppen met roken kan leiden tot puistjes. In dit artikel ga je meer ontdekken over het krijgen van puistjes door sigaretten, marihuana en het stoppen met roken.

Stop onmiddellijk met roken als je geen puistjes wilt

Voordat je gaat horen waarom er puistjes ontstaan als je stopt met roken, moet je echt eerst even weten dat de de invloed is van roken op puisten.

Rook jij nog? Stop dan onmiddellijk voor je gezondheid en huid!

Er kan bijvoorbeeld oxidatieve stress ontstaan door roken. Ook kan vitamine E uit je lichaam worden verwijderd door het roken van sigaretten en andere producten, zoals wiet.

Eventueel kun je ervoor kiezen wiet in je lichaam te krijgen zonder het te roken. Dit kan bijvoorbeeld met een elektronische joint of door een spacecake te eten. Echter, aangezien stoners veel en ongezond gaan eten, kan dit ook ongunstig zijn voor je puistjes.

Het is zelfs bekend dat rokers meer last hebben van puistjes dan niet-rokers.

Waarom krijg je puistjes door roken?

Verschillende factoren leiden tot puistjes. Hieronder zet ik ze allemaal voor je op een rijtje:

Waarom krijg je puisten na stoppen met roken?

De meeste mensen die last krijgen van puisten na het stoppen met roken, hebben dit te danken aan de stressreactie in hun lichaam.

Door de stress komt een hormoon vrij, waardoor er een hormonale onbalans ontstaat. Het gevolg is dat de talgklieren overmatig talg zullen produceren. Vervolgens raken de poriën verstopt en ontstaan oneffenheden, zoals mee-eters en puistjes.

Ook zullen ex-rokers vervangers gaan zoeken. Zo zullen sommigen besluiten opeens meer koffie te gaan drinken, wat een andere bekende trigger van puistjes is. Anderen zullen meer gaan snoepen.

Wanneer verdwijnen de rokers puistjes?

Na het uitspoelen van de nicotine en de hormonen die weer in balans raken, zullen de puistjes verdwijnen.

Het kan enkele weken duren voordat puistjes verdwijnen na het stoppen met roken.

Leestip: https://huidtips.nl is een ontzettend waardevolle website over alles wat met de huid en acne te maken heeft.

Mobiele versie afsluiten