Site pictogram Mee−eters.nl

Mee-eters en puistjes door varkensvlees

puistjes en mee-eters door varkensvlees

Misschien herken je het wel: je eet varkensvlees en de volgende ochtend zie je opeens witte of zwarte puntjes op je neus. Helaas, de gênante puistjes en mee-eters zijn geboren!

Veel mensen klagen dan ook dat zij last krijgen van acne en mee-eters door het eten van varkensvlees.

In dit artikel ga je er precies achter komen of je daadwerkelijk puistjes kunt krijgen na het eten van varkensvlees. Immers, het kan natuurlijk ook één van de vele fabels zijn omtrent mee-eters.

Kun je acne, mee-eters en puistjes krijgen door varkensvlees?

Er zijn super veel voedingsmiddelen die gemaakt zijn van varkensvlees. Het is bijvoorbeeld moeilijk om vleeswaren als broodbeleg te vinden als je geen varkensvlees wilt eten.

Toch kan het verstandiger zijn te proberen om varkensvlees te vermijden als je merkt dat je meee-eters krijgt na het eten ervan.

Het is eigenlijk ook goed te verklaren dat je puistjes krijgt door varkensvlees. Het heeft bijvoorbeeld een groot effect op processen in je lichaam. Denk aan de invloed op het hormoon ‘insuline’.

Door het eten van varkensvlees kunnen de hormonen uit balans raken. Er gebeurt dan het volgende in je lichaam en huid:

  1. Een persoon eet varkensvlees
  2. De insulinespiegel stijgt
  3. De stijging van insulinegehalte leidt tot een verhoogde talgproductie
  4. Er wordt meer talg aangemaakt
  5. De talgklieren en poriën verstoppen door het overtollige talg
  6. De acne-veroorzakende bacterie C. acnes laat de mee-eter ontsteken
  7. Er is een puist ontstaan door varkensvlees

Bovendien kan varkensvlees een negatieve invloed hebben op je puistjes en mee-eters door de vrijgekomen gifstoffen en de pH-waarde in je lichaam te beïnvloeden.

Puisten door gifstoffen in varkens

Een andere reden waardoor puisten ontstaan door het eten van varkensvlees is de hoeveelheid gifstoffen in varkensvlees.

In varkensvlees zitten bepaalde gifstoffen. Deze gifstoffen moeten op de één of andere manier ook weer uit het lichaam treden. Soms zullen de gifstoffen de huid als enige uitweg zien, waardoor er een puist of zwarte mee-eter ontstaat.

Is er een manier om mee-eters door varkensvlees te vermijden?

Allereerst raad ik je aan er zeker van te zijn of de mee-eters ontstaan door het varkensvlees. Aangezien er talloze triggers zijn van acne, kan het namelijk ook zo zijn dat er iets anders aan de hand is.

Je kunt eenvoudig achterhalen of je puisten krijgt door varkensvlees met een dagboek. Hierin ga je dan opschrijven wat je allemaal binnenkrijgt de komende tijd.

Zorg bijvoorbeeld dat je een tijdje varkensvlees vermijdt. Vervolgens eet je er op een dag extra veel van en kijk je naar het effect op je huid.

Als jij gevoelig bent voor het krijgen van puistjes door varkensvlees is hier helaas vrijwel niets aan te doen. Om nieuwe puistjes en mee-eters te voorkomen, kun je in dat geval dan ook het beste overstappen op andere, gezondere voedingsmiddelen.

Geraadpleegde bronnen:

De onderstaande bron heb ik gebruikt voor dit artikel. Je vindt hier tevens meer mogelijke huidproblemen en irritaties door varkensvlees.

Is varkensvlees slecht voor je huid? Deze huidproblemen krijg je! (huidtips.nl)

Ps. Laat gerust een reactie achter als je nog vragen hebt over mee-eters door varkensvlees! Doorgaans krijg je binnen 24 uur een reactie terug.

Mobiele versie afsluiten