Wat is een mee-eter?

Een mee-eter wordt omschreven als een ophoping van hoorn die wordt gemengd met talg en zich in de uitmonding van het haarzakje bevindt. Een mee-eter wordt veroorzaakt door een zogenaamde verhoorningsstoornis. Deze stoornis zorgt er voor dat het hoorn wordt opgehoopt in het haarzakje waarna ze er wordt vermengd met talg. We onderscheiden wat dat betreft drie verschillende soorten vormen van mee-eters, namelijk de open comedonen (blackheads), gesloten comedonen (whiteheads) en microcomedo’s (kleine witte puntjes). Heb je zelf ook regelmatig te maken met mee-eters en wil je niet alleen graag te weten komen wat ze precies zijn, maar ook hoe je ze kan behandelen? Dan ben je op deze website alvast aan het juiste adres!

Hoe ontstaan mee-eters?

Wanneer vrouwen te maken krijgen met mee-eters wordt de schuld vaak bij de make-up gelegd die ze gebruiken. Is het misschien toch niet zo’n goede make-up als ze in de winkel hebben gezegd of moet ik gewoon minder make-up gaan gebruiken? Niets van dat alles! Make-up op zich zal de mee-eters namelijk niet veroorzaken, het is het “mengsel” van make-up in combinatie met talg en zweet dat de lelijke stipjes op je lichaam tevoorschijn kan toveren. Hoe dan ook geeft dit aan dat het bijvoorbeeld erg belangrijk is om de make-up voor het slapengaan steeds te verwijderen. Doe je dat niet, dan kan het zomaar voorkomen dat je door bijvoorbeeld te zweten ’s nachts te maken krijgt met mee-eters. Soms ontstaan ze ook gewoon spontaan, zoals tijdens de puberteit. Dan is het veelal kwestie om ze zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld het gebruik van een scrub. We vertellen hier verder op de website graag meer over.

Waar komen mee-eters voor?

In principe kunnen mee-eters over het volledige lichaam voorkomen. Doorgaans verschijnen deze echter vooral in het gezicht, in het oor, in de nek of op de rug. Een vaak voorkomende plaats zijn bijvoorbeeld de schouders. Hou er rekening mee dat mee-eters niet uitsluitend kunnen voorkomen als zwarte, maar ook als witte puntjes. Deze kunnen iets minder opvallend zijn, maar de oorzaak er van is dezelfde.

Wanneer kan ik mee-eters krijgen?

Iedereen kan op ieder ogenblik te maken krijgen met mee-eters. Vooral jongeren die zich in de puberteit bevinden hebben er vaak erg veel last van. Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende middeltjes die er voor kunnen zorgen dat de mee-eters aanzienlijk verlicht kunnen worden. Denk echter niet dat je na de puberteit niet meer met dit verschijnsel te maken kan krijgen. Ook volwassenen krijgen immers op regelmatige basis eens te maken met mee-eters.

Hoe mee-eters behandelen?

Er bestaan tegenwoordig tal van verschillende manieren om mee-eters meteen te verwijderen of in ieder geval te behandelen. Bekende voorbeelden zijn het gebruik van speciale scrubs, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een neusstrip te gebruiken wanneer de mee-eters zich rond de neus bevinden.Verder is het eveneens mogelijk om een mee-eter te verwijderen met een speciale lepel en kan zelfs zout en tandpasta helpen om ze te bestrijden. Wil je hier graag meer over weten? Aarzel dan niet langer en breng meteen een bezoekje aan de mee-eters verwijderen pagina hier op de website!