Tips tegen mee-eters

Iedereen heeft ongetwijfeld in zijn of haar leven wel al eens last gehad van zogenaamde mee-eters. Deze kleine afwijkingen aan de huid doen dan op het eerste zicht wel een beetje denken aan puistjes, in principe zijn ze iets helemaal anders. Hoewel mee-eters onschuldig zijn zorgen ze er wel voor dat de uitstraling van de huid enigszins wordt aangetast. Bovendien is het vervelende aan mee-eters dat ze in het merendeel van de gevallen op het gezicht verschijnen waardoor iedereen die tegen je praat er mee geconfronteerd wordt. Gelukkig hebben wij een aantal interessante tips voor jou op een rijtje gezet waardoor het mogelijk wordt om mee-eters zo efficiënt en snel mogelijk te bestrijden!

Tip 1: Het stomen van de huid

Een gestoomde huid is een gezonde huid. Het is een waarheid als een koe, maar veel mensen zien het toch nog steeds over het hoofd. Het stomen van de huid zorgt er in ieder geval voor dat de huid los wordt gemaakt en deze bovendien ook nog eens wordt verzacht. Let echter wel, het stomen van de huid in je gezicht doe je alleen wanneer de pan met water zich niet meer op de warmtebron bevindt. Daarnaast kan je er voor kiezen om gebruik te maken van verschillende hulpmiddeltjes om het stomen nog leuker en relaxerender te maken. Vooral muntblaadjes evenals een citroenschil worden hiervoor gebruikt.

Tip 2: Let op je voeding!

Letten op je voeding zorgt er niet alleen voor dat je een mooie lichaamsbouw krijgt, daarnaast zal het eveneens voorkomen dat er mogelijke afwijkingen aan de huid ontstaan. Een evenwichtige en gezonde voeding is dan ook altijd van zeer groot belang wanneer je er zeker van wil zijn dat de kans op het ontstaan van mee-eters zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Dit is een bijzonder belangrijke tip. Je mag immers nog alles in het werk stellen om mee-eters tegen te gaan, wanneer je slecht eet zal je merken dat er niet zoveel zal helpen en mee-eters toch nog steeds vrolijk de kop op zullen steken.

Tip 3: Probeer een eiwitmasker

Het is algemeen bekend dat eiwitten niet alleen kunnen helpen om de poriën kleiner te maken, daarnaast kunnen ze eveneens mee-eters helpen verwijderen. Het uitproberen van een eiwitmasker kan dan ook interessant zijn. Bovendien kan je deze zeer eenvoudig zelf maken! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een ei waarvan het eiwit van het eigeel is gescheiden. Zorg er voor dat je gezicht eerst goed droog is en smeer vervolgens het eiwit op de huid. Het volstaat om hiervoor gebruik te maken van een gewoon doekje. Maak je gebruik van je vingers? Zorg er dan uiteraard voor dat deze eerst goed gereinigd zijn. Wanneer de eerste laag van het masker is aangebracht wacht je enkele minuten tot deze is opgedroogd. Vervolgens doe je nog tussen drie en vijf keer hetzelfde. Vervolgens kan je het eiwit van je gezicht afwassen en moet je, je gezicht terug droogmaken.

Tip 4: Kies de juiste producten en gebruik ze correct

Drogist.nl Lage Prijzen & Zo Besteld.Er zijn op de markt erg veel producten terug te vinden die aangeven dat ze mee-eters op efficiënte wijze kunnen voorkomen of bestrijden. Verschillende van deze producten doen evenwel helemaal niet wat ze beloven. Vooraleer bepaalde producten tegen mee-eters aan te kopen is het dan ook altijd interessant om eerst even ervaringen na te lezen van mensen die er reeds gebruik van hebben gemaakt. Zijn deze ervaringen positief, dan kan je er uiteraard zonder probleem gebruik van maken. Is dat niet het geval, dan bedenk je, je maar beter even vooraleer geld uit te geven aan een product dat niet goed werkt. Tot slot is het belangrijk om er rekening mee te houden dat bepaalde producten uitsluitend goed helpen wanneer ze op correcte wijze worden aangebracht. Neem nu bijvoorbeeld een scrub. Een scrub kan een prima middel zijn tegen mee-eters, maar uitsluitend wanneer ze juist wordt gebruikt. Ga je de scrub te lang op dezelfde plaats gebruiken, dan wordt de huid net droger met alle risico’s van dien. Niet alleen de juiste producten kiezen, maar deze ook correcte gebruiken is dus van bijzonder groot belang om het best mogelijke eindresultaat te kunnen realiseren.

Tip 5: Verwijder mee-eters niet gewoon met je vingers

Zijn er ondanks al je inspanningen toch mee-eters waar te nemen op je huid? In dat geval zal je deze willen verwijderen. Volgens veel mensen is dit helemaal geen probleem en kunnen ze de mee-eters gewoon als het ware uitduwen met hun vingers. Dit is inderdaad een zeer eenvoudige oplossing, ware het niet dat er ook nadelen aan verbonden zijn. Door het uitduwen van mee-eters met je vingers loop je immers het risico dat er vuil van onder je nagels of van aan je vingers in de wonde terechtkomt. Dit kan als gevolg hebben dat er meer mee-eters of zelfs pijnlijke puisten ontstaan en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Wil je er zeker van zijn dat dit niet kan voorkomen? Maak dan gebruik van een zogenaamde comedonendrukker. Een dergelijk hulpmiddeltje kost je minder dan 10 euro en kan helpen om je mee-eters op zeer eenvoudige wijze te verwijderen zonder de huid te beschadigen en zonder het risico te lopen op nieuwe mee-eters.