Meeeters

Mensen en dan vooral jongeren krijgen tijdens hun leven regelmatig te maken met zogenaamde meeeters. Deze vervelende puntjes op het lichaam zijn op zich onschuldig, maar zorgen voor een beschadiging van de huid. Daarnaast kunnen deze onschuldige puntjes uitgroeien tot een ontstoken puist waardoor het van belang is om ze zo snel en efficiënt mogelijk te verwijderen. Heb je ook regelmatig te maken met één of meerdere meeeters en wil je graag meer te weten komen over deze aandoening en hoe ze te verwijderen? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek er alles over!

Hoe ontstaan meeeters?

Een mee-eter kan op verschillende manieren ontstaan. Over het algemeen ontstaan deze vlekjes echter vooral door een teveel aan talg. Wanneer de huid de talgproductie opvoert kan dat er voor zorgen dat de poriën verstopt raken en dat geeft het verschijnen van een mee-eter vrij spel. Mee-eters kunnen in twee verschillende vormen voorkomen. Zo zijn er de zwarte en de witte varianten. Wanneer er sprake is van verstopte talgkliertjes kunnen zwarte mee-eters ontstaan. Deze meeeters ontstaan dus eigenlijk door een ophoping van talg in combinatie met dode huidcellen. Bij dit type mee-eter is de porie nog open, dat geldt niet wanneer het gaat om de witte varianten. In dat geval zitten de poriën helemaal verstopt waardoor het teveel aan talg zich alleen maar kan ophopen. Wanneer de talgproductie niet wordt stopgezet en deze blijft doorgaan kan de witte meeeter uitgroeien tot een ontstoken puist. Het is dan ook erg belangrijk om een eventuele meeeter op hygiënische wijze en vooral zo snel mogelijk te verwijderen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een speciale mee-eter lepel.

Waar komen meeeters voor?

Meeeters zijn niet gebonden aan een bepaalde plaats op het lichaam. Dat wil zeggen dat ze in principe overal kunnen voorkomen, tot de handen en voeten aan toe. In het merendeel van de gevallen kan echter worden vastgesteld dat meeeters zich vooral bevinden in het gezicht, op de rug of in de nek. Wanneer ze zich in het gezicht bevinden is dat op het eerste zicht natuurlijk heel vervelend, vooral omdat iedereen je gezicht meteen ziet. Toch is dat de beste plaats om meeeters te krijgen omdat je ze daar zeer eenvoudig kan verwijderen. Dat wordt een behoorlijk stuk lastiger wanneer ze in je nek of op de rug te vinden zijn. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, mee-eters kunnen verspreid over het lichaam voorkomen, al zijn er wel een paar “populaire” plaatsen.

Garnier-Pure-Active-Scrub-Anti-mee-etersKan ik meeeters voorkomen?

Het voorkomen van mee-eters is niet zo eenvoudig. Daarnaast is het een beetje afhankelijk van persoon tot persoon welk risico je precies loopt om meeeters te krijgen. In ieder geval, wanneer je de kans op deze aandoening zo beperkt mogelijk wil houden, dan is een goede hygiëne van de huid absoluut belangrijk. Er zijn verschillende producten op de markt terug te vinden die je huid in die mate beschermen en reinigen dat het risico op het krijgen van een mee-eter in de kiem kan worden gesmoord. Een bekend voorbeeld van zo’n product is een goede scrub zoals de Garnier Pure Active Scrub Anti-mee-eters. Deze speciale scrub heeft een veelzijdige werking. Niet alleen zorgt ze er voor dat onzuiverheden worden vermindert, daarnaast bieden ze de huid ook een goede bescherming tegen potentiële huidaandoeningen.

Meeeters verwijderen

Ilmo Bware Commedonedrukker

Wanneer je dan toch te maken krijgt met meeeters zal je natuurlijk graag willen weten hoe je er zo snel mogelijk terug vanaf kan komen. Over het algemeen geven mensen je steeds het advies om de mee-eters zo snel mogelijk uit te duwen. Dit gebeurt dan doorgaans altijd met behulp van de vingers of door de nagels te zetten. Op het eerste zicht is dit een zeer efficiënte manier om een meeeter te verwijderen, maar niets is minder waar. Hoewel het beoogde resultaat kan worden behaald is het zo dat het verwijderen van een mee-eter met je vingers of nagels geen goed idee is. Er is in deze situatie namelijk een groot risico op infecties. Een beter idee is het dan ook om gebruik te maken van een speciale mee-eter lepel of een zogenaamde commedonedrukker. Door gebruik te maken van dit handige hulpmiddel worden mee-eters niet alleen zeer eenvoudig verwijderd, daarnaast gebeurt dit ook op een zeer veilige manier zonder het risico op mogelijke infecties tot een absoluut minimum kan worden beperkt.