Mee-eters uitknijpen

Niemand heeft graag puistjes of mee-eters op zijn of haar lichaam staan en dus willen we er het liefst van allemaal zo snel mogelijk vanaf, maar hoe doe je dat? Wanneer het puistje in kwestie zich enige tijd op je lichaam bevindt, dan zal deze voldoende gerijpt zijn en kan deze worden uitgeknepen. Dat is interessant, want zo kan je een puistje reeds na enkele dagen van je huid zien verdwijnen. Wel is het belangrijk om bij het uitknijpen met een aantal zaken rekening te houden.

In eerste instantie doe je het beter niet met de vingers (hoezo niet?) en daarnaast wacht je maar beter tot het puistje of de steenpuist volledig gerijpt is. Het vroegtijdig uitknijpen vergroot namelijk het risico op nieuwe besmettingen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sta je op het punt om een puistje of mee-eter uit te knijpen? Lees dan zeker en vast eerst even de informatie in dit artikel!

Mee-eters uitknijpen met de vingers

Wanneer we een mee-eter of puistje hebben is het niet meer dan normaal dat we deze op een bepaald ogenblik (en liefst zo snel mogelijk) zullen willen uitduwen. Een mee-eter uitknijpen met je vingers is echter niet verstandig. Onze handen worden gedurende de dag voor heel veel verschillende zaken gebruikt en we komen dan ook veel vaker dan we denken in aanraking met bacteriën. Het eenvoudig vastnemen van een deurknop is bijvoorbeeld al voldoende en dan hebben we het nog niet over het aanraken van de vuilbak of de toiletbril. Mee-eters uitknijpen met je vinger is dus geen goed idee, want het vuil kan zich in de opengesprongen wonde gaan nestelen waardoor de kans op een nieuwe (en waarschijnlijk ergere) besmetting uiterst aanzienlijk is. Wanneer je echt een mee-eter wil uitknijpen, dan is het interessant om daarvoor gebruik te maken van een klein hulpmiddeltje en wij laten er je graag kennis mee maken.

Mee-eters uitknijpen met een lepel

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat een mee-eter uitknijpen met je vingers absoluut geen goed idee is, maar hoe je dat dan wel? Moet je dan echt dagen, misschien wel weken wachten tot de mee-eter uit zichzelf verdwijnt? Gelukkig niet. Je kan er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van de zogenaamde comedonen-lepel. Deze lepel zorgt er voor dat je op een eenvoudige manier mee-eters kan verwijderen en dat zonder dat je het risico loopt dat er bijvoorbeeld vuil van je handen of van tussen je nagels in wonden terechtkomen en gaan ontsteken. Heb je met andere woorden te maken met één of meerdere mee-eters en ben je op zoek naar een mogelijkheid om er eenvoudig vanaf te geraken zonder het risico te lopen op nieuwe besmettingen? Dan kan de comedonen-lepel je daar beslist bij helpen!

Ilmo Bware Commedonedrukker