Droogshampoo kan mee-eters veroorzaken

Veel vrouwen kiezen er vandaag de dag voor om gebruik te maken van een zogenaamde droogshampoo. Dit type shampoo biedt in verschillende situaties dan ook de perfecte oplossing. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een onvoorzien uitstapje, een haastig vertrek of gewoon bij vet haar. In al deze gevallen kan gebruikmaken van een droogshampoo de perfecte oplossing betekenen.

Jammer genoeg staan vrouwen er nog steeds te weinig bij stil dat het gebruik van een dergelijke shampoo ook huidaandoeningen in de hand kan werken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan acne of mee-eters. Omdat vrouwen het alles behalve fijn vinden om met mee-eters in het gezicht rond te lopen kunnen we dan ook niets anders dan aan te raden om het gebruik van een droogshampoo zoveel als mogelijk te beperken.

Impact van droogshampoo op je haar

Het is niet de eerste keer dat er aan de hand van een onderzoek wordt aangeraden om op te passen met het gebruik van een droogshampoo. Het was eerder namelijk reeds bekend dat overvloedig gebruik er voor kan zorgen dat je haar er snel uit komt te zien als een droge, doffe massa die niet bepaald aantrekkelijk oogt. Dat zou nu echter niet het ergste gevolg zijn. Het was Benjamin Mohapi (eigenaar van Benjamin with Negin Zand Salon) die aan Marie Claire vertelde dat het ook zomaar acne en mee-eters in de hand kan werken.

Verstopte poriën

Van acne en mee-eters weten we dat ze ontstaan door verstopte poriën en dat is nu precies waar het gebruik van droogshampoo voor zorgt. Heel veel vrouwen die veelvuldig gebruik hebben gemaakt van een droogshampoo konden vaststellen dat ze aanzienlijk sneller en bovendien ook veel meer mee-eters op de huid kregen. Dit was voor hen dan ook meteen een belangrijke reden om het gebruik van een droogshampoo te verminderen, maar er is meer. Door hier veelvuldig gebruik van te maken zorgt je er namelijk ook voor dat de hoofdhuid uitdroogt waardoor extra schilfertjes en roos kunnen ontstaan. Het spreekt voor zich dat ook dit net als acne en mee-eters niet bepaald sexy is…